Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn bij ’t Bundertje van harte welkom. Zij worden overal voor ingezet en er is dus voor iedereen wel iets te doen. 

Tafereeltje aan de picknicktafel
2 mensen in een rolstoel met hun begeleiders bij de dierenverblijven

Gastteam

Het gastteam ontvangt de bezoekers in 't Bundertje tijdens de openingstijden. De vrijwilligers schenken koffie of thee met iets lekkers. Ze maken ook graag een praatje zodat iedereen zich welkom voelt.

Er zijn ook andere vaste dagdelen waarop het gastteam actief is.

  • Op donderdagochtend ontvangt het gastteam de bezoekers uit woonzorgcentrum de Watersteeg.
  • Op zondagochtend zorgt het gastteam voor een warm welkom voor de bezoekers aan de IVN-natuuractiviteiten.

Kruidentuin, bloemen en moestuin

Onze vrijwilligers met 'groene vingers' zorgen graag voor het onderhoud van onze tuinen. Elke dinsdag- en/of woensdagochtend zijn zij actief bij 't Bundertje.

Als het nodig is, richten deze enthousiaste natuurmensen stukken van de tuin opnieuw in. Zij oogsten en drogen zelf ook kruiden voor de thee. De thee die bezoekers van 't Bundertje vervolgens kunnen drinken in de ontvangstruimte!

Twee flinke rupsen op klein cosmea-plantje
Klaprozen tegen een blauwe hemel

Dierenverzorging

De dieren in 't Bundertje worden dagelijks liefdevol verzorgd door betrokken dierenliefhebbers. Elke dinsdag- en woensdagochtend is er tijd voor onderhoud en een grote schoonmaak. Soms ook op zaterdag als dat nodig is. De weekenden worden volgens een planning ingedeeld. Op aanvraag komen dierenverzorgers ook thuis op bezoek bij wie zelf niet naar ’t Bundertje kan komen.

Bunderbrigade

De bunderbrigade zijn onze jongste vrijwilligers. Zij zijn heel belangrijk! Ze helpen met de dieren en de activiteiten op woensdagmiddag. Ben je tussen de 10 en 12 jaar en vind jij het leuk om met dieren om te gaan en onze bezoekers daarover te vertellen? Geef je dan op! 

Meisje met rieten hoed aait een cavia die bij haar op schoot zit. Man en jongen kijken toe
Jongen met geit aan een lijn
Jongen laat bakje met water zien 2
Wandversiering: grote gevlochten 'insecten'

Woensdagmiddag activiteiten

Woensdagmiddag is kindermiddag! Kids komen hier leren, ontdekken, verwonderen en beleven. De activiteiten wisselen per seizoen. Wat altijd terugkomt: knutselen of kleuren, dieren bezoeken en leren over het onderwerp van die dag. En er is altijd iets lekkers uit de keuken van 't Bundertje!

Wolgroep

Met wol is veel moois te maken. Elke eerste dinsdag van de maand houdt de wolgroep zich bezig met vilten, natuurlijke verfstoffen en kaarden.

Drie vrouwen; vrouw in rolstoel kijkt in de camera
Vrouw knuffelt jongen in rolstoel

Wordt vrijwilliger bij ’t Bundertje!

We kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. Ben jij enthousiast en heb jij interesse om je handen uit de mouwen te steken in onze tuinen, bij onze dieren of in de ontvangstruimte? Meld je dan aan en wij nodigen je uit voor een kennismaking!

Voor meer informatie of een afspraak om kennis te maken, neem contact op met natuurtuin@meierijstad.nl of spreek een van onze medewerkers aan!

Overeenkomst voor vrijwilligers

Als vrijwilliger van de Natuurtuin krijg je een overeenkomst vanuit gemeente Meierijstad. Hieraan is een VOG gekoppeld. Dit om voor iedereen een veilige werkplek te creëren.

Twee jongens in de keuken met een mixer. Een jongen stopt een klaproos in zijn mond
Veghel modderdag Bundertje 2